2015. december 25., péntek

Hogyan fejlesszük érzelmi egészségünket?



 Hogyan fejlesszük érzelmi egészségünket?
Oliver James új megvilágításba helyezi életünk értelmét: „Ne a boldogságot kergessük, inkább érzelmi egészségünk javításán fáradozzunk!” 
De mit is jelent valójában az érzelmi egészség? Mennyiben függ neveltetésünktől? Milyen képességeinket kell fejlesztenünk, hogy érzelmileg egészségesebbek legyünk? 
Hogyan tárhatjuk fel múltbéli élményeinket? Miként írhatjuk át a gyermekkorunkban rögzült mintázatokat? Hogyan válhatunk jó szülővé és találhatunk a nevelés terén is megfelelő társat? 
A könyv rengeteg érdekes pszichológiai vizsgálat, esettanulmány és példa alapján meggyőzően igazolja, hogy valóban teljesebb életet élhetünk, ha tudatosan vigyázunk érzelmi egészségünkre.
Az erkölcsi és értékrendi zűrzavar korában az önsegítő könyveknek is megújulásra van szükségük. Az élet iskolája (The School of Life) sorozat egyfajta újjászületés. Olyan, mindannyiunkat érintő témákkal foglalkozik, mint a pénz, a munka, a technológia, a szex, a testedzés, az egyedüllét és az érzelmi egészség. 
Alain de Botton, a sorozat szerkesztője
 
 A szerzőről:
Oliver James (képünkön) gyermekpszichológiai képzettséggel, és tapasztalattal rendelkezik.Több könyvet írt, tv műsorai vannak.
Képtalálat a következőre: „oliver james writer”

Kiadó: HVG
Értékelés: 10/10
Kivitelezés:Terc (különlegesen élére vágott, homorú)
Fordította:Bányász Réka
Képtalálat a következőre: „the school of life logo”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése