2016. július 20., szerda

Sárkányok, farkasok és almák

Norbert Winney - Sárkányok, farkasok és almák

Kalandok Óperencián innen és túl
A sorozat első kötetében Vízfüttyő Loson három kalandját izgulhatjuk végig.

Közhírré tétetik! Aki megmenti a királylányt a sárkánytól, elnyeri a kezét és a fele királyságot! Az árva, nincstelen kamasz is nekivág, de előtte még Füzesújmajor rangidős boszorkányát is ki kell cseleznie.
Losont, a hivatásos kalandort Vholkográdba szólítja küldetése, s egy titokzatos boszorkány farkasemberré változtatja. Csak akkor törik meg az átok, ha legyőzi a farkasok úrnőjét.
Tanofil király kérésére Loson egy üvegcipellőt helyez el a Halál birodalmában. Amikor visszatér az erdőrengetegbe, nemcsak a Halál várja, hanem Hórózsa királylányt is meg kell mentenie.

A szerzőről: 
Képtalálat a következőre: „norbert winney”
Vakulya Norbert (Norbert Winney)(képünkön)
1975-ben született Kiskunfélegyházán. Még kiskamaszként Békéscsabára költözött, egyetemi éveit Szegeden töltötte, majd ismét Békéscsaba, Helsinki, Budapest és London következett, aztán megint Budapest – azóta is ott él. Még ha a felsorolt városok alapján nem is úgy tűnik, a költözés nem hobbija. Az utazás, a világjárás annál inkább – de nem az egyetlen.
Míg nem kezdett a szoftveriparban dolgozni, a programozás volt a fő szabadidős tevékenysége, ma már inkább a rajzolás és az írás.
Első művei 1990-91 táján jelentek meg nyomtatásban. Hogy a szépemlékű Commodore Világ első évkönyve, a Hahota utolsó száma, vagy egy rövid életű városi diákújság biztosított teret elsőként szárnyai próbálgatására, már nem emlékszik pontosan, mert nagyjából egyszerre támadt sikeresen mindhárom fronton. Az ezt követő években számos újság és kiadvány hasábjain osztotta meg az olvasókkal elméje termékeit, melyek többsége, legyen szó rövid történetről, képregényről vagy illusztrációról, egy sarokponton megegyezett: erősen megfűszerezte őket humorral. 
Képtalálat a következőre: „norbert winney”
Bár zsenge ifjúkorában vonzódott a rövid, abszurd történetekhez, felnőtt fejjel rájött, nem feltétlenül attól lesz jó egy-egy írásműve, ha arra törekszik, hogy maximalizálja az egy mondatra jutó poénok számát. Így a humort egy ideje sodró lendületű kalanddal, csavaros történettel és nem mindennapi szereplőkkel hígítja – és, ha a visszajelzéseknek hinni lehet, egészen élvezetes írások kerülnek ki a kezei közül. 

2003 óta számos fantasy és science fiction alkotása jelent meg a kor egyik legpatinásabb hazai fantasy kiadójánál, a Cherubionnál, különböző antológiákban illetve önálló kötetekben. A Vízfüttyő Loson főszereplésével készült sorozatát azonban nem csak vérbeli fantasy rajongóknak szánja, és biztosra veszi, hogy masszív rajongótáborra tehet szert az Athenaeum kiadónál megjelenő, mesebeli kalandokkal fűszerezett vicces történetekkel.
Példaképei, kedvencei: Rejtő Jenő, Douglas Adams, Terry Pratchett, Christopher Moore, George R. R. Martin és Joe Abercrombie.


Kiadó: 
Képtalálat a következőre: „Athenaeum kiadó,”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése