2016. szeptember 10., szombat

Képtalálat a következőre: „billy elliot magyar”

Hogy mit keres a csizma az asztalon? Azt már megszokhattuk, ha egy blockbuster film bekerül a mozikba, jön a könyvváltozat is. Arra még nem volt példa, hogy ha egy musicalt bemutatnak, annak is azonnal elérhető a könyvváltozata. Márpedig hála a szervezőknek (akárki is volt az vagy azok) a nyári uborkaszezonban berobbant egy új meteor. Billy Elliot. Na de hova csapódott? Az Operaházba. Igen a Magyar Nemzeti Operaházba. Na itt a másik csizma az asztalon. Okovács Szilveszter,  a MÁO főigazgatója, gondolt egy merészet, és a nyári uborkaszezonba bedobta a musicalt. Soha, senki, semmilyen körülmények között nem merte volna ezt a lépést megtenni, hiszen hogyan kerül egy musical az Operába? Mgtette és csak gratula érte, azért is, mert az egyik, hanem a legjobb musicalrendezőt kérte fel a munkára, Szirtes Tamást, a Madáchból.
De még nincs vége, hiszen, komoly együttgondolkodással, együtt működéssel, a premierre időzítve megjelent könyv formában is Billy Elliot, a Cartaphilus gondozásában.
Képtalálat a következőre: „billy elliot könyv magyar”

A szerzőről:(képünkön)

1954-ben született, az angol, leginkább bristoli kamaszokról írt regényei hozták meg a népszerűségét.A Junk című könyvéért, ami a belőtt és az utcán szédelgő tinikről szól, megkapta a Carnegie-kitüntetést 1996-ban, ezen kívül, még három díjat is elnyert, többek között a The Guardian "A legjobb fiataloknak szóló regény"- díját is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése