2017. február 9., csütörtök

Túléltem az Everestet


Beck Weathers – Stephen G. Michaud
Túléltem az Everestet
1996 májusában egy elszánt amatőr elindul, hogy megmássza a csúcsok csúcsát, a Mount Everestet. Sokan döntenek így azon a tavaszon, professzionális és műkedvelő hegymászók egyaránt – de ebből az expedícióból alig páran térnek vissza. Nyolcan életükkel fizetnek a legnagyobb álomért. El kell telnie csaknem két évtizednek, hogy Beck Weathers, ez a merész és makacs ember megírja saját visszaemlékezéseit a tragikus kalandról. Bár korábban profi hegymászók tollából már több híres könyv született az expedícióról, Weathers beszámolója annyiban más, hogy nem szakmailag igyekszik feltárni az okokat, nem elemez, nem vizsgálódik. Ő személyes benyomásain és egész élettörténetén keresztül, egyszerű szavakkal beszél a fanatizmus határát súroló szenvedélyéről, bevonva az emlékezésbe családtagjait és közeli ismerőseit is. A jeges mozaikokra széttöredező történetben döbbenten olvashatjuk, hogyan hagyták magára a hóban társai, mert halottnak hitték. (Minthogy az is volt.) A klinikai halálból ugyan visszatért, de lefagyott, elhalt végtagjait, eltorzult arcát adta az Everestért, szinte rituális áldozatként… 

Néhol hátborzongató, de egyúttal nagyon is emberi hangú olvasmány aTúléltem az Everestet. Végső erőpróbákról, akaratról, kitartásról, hitről és szenvedésről szól – a test és a lélek határmezsgyéjéről.



 Beck Weathers – Stephen G. Michaud: Túléltem az Everestet
Megrendelhető itt.




grossglockner.hu: HEGYIVEZETÉS. OTTHON A HEGYEKBEN.


Klasszikus hegymászó túrákat vezetünk. Vezetőink jellemzően 1-4 ügyféllel másznak. Személyre szóló, minőségi, erős szakmai alapokon nyugvó szolgáltatást nyújtunk. Ügyfeleinkkel, akikkel a hegymászó túráinkra indulunk, közös platformon vagyunk. Lehetnek fizikailag kimagaslóan fittek és így alkalmasak extrém nehéz kalandjainkon való részvételre vagy éppen csak teljesítik legkönnyebb gyalogtúráink kritériumait: bennük és bennünk közös a szenvedély, melyet a hegyek, a hegymászás iránt érzünk.
Hogy a lehető legjobb és legbiztonságosabb hegymászó túrákat szervezhessük számotokra, folyamatosan képezzük magunkat és fejlesztjük eszközeinket.
Az a célunk, hogy mindazt a szenvedélyt, bajtársiasságot, kalandot, tapasztalatot amit csak egy hegymászó túra nyújthat, minél több emberrel megoszthassuk. 

Túráink:
http://www.grossglockner.hu/turak.html 

Hegymászó tanfolyamok:
http://www.grossglockner.hu/tanfolyamok.html 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése