2017. augusztus 17., csütörtök

Amanda Prowse: Mit vétettem?




értékelés:  "letehetetlen, és lenyűgöző" (Fejes Imre főszerkesztő)


Kicsit bizonytalan voltam ebben a könyvben, bár a magyar borítója is impozáns (Kiss Gergely munkája, szép).

A könyv egy középkorú nőről szól, akiben annyira forrt a düh a férje miatt, hogy egyszer csak elszakad a húr és leszúrja. Ez a könyv a felszabadulásról, szabadságról, a néha megalkuvásokról, de mindenképp az élni akarásról szól.
Börtönbe kerül, de túléli. Angol irodalmat tanít a fogvatartottaknak (már akit érdekel), de pozitív visszajelzéseket kap. Érdemes volt.
.A börtön után egy anyaotthont épít az olyan kiszolgáltatott nőknek, mi ő maga is volt (nem véletlenül ölte meg 17 és félévnyi házasság után a férjét).De falakba ütközik,  mégsem adja fel.


Amanda Prowse (képünkön) könyve a tűrés és a küzdelem regénye, a gyermekeiért magát is feláldozó nőé, aki végül mégis képessé válik a harcra, amellyel saját magának tartozik. De hogyan kaphat erőre egy reménytelen asszony, miként képes megváltoztatni a sorsát, elhagyni azt a földi poklot, amelybe jószántából lépett? A Mit vétettem? ennek a történetét tárja az olvasó elé, a ráeszmélést, a megkönnyebbülést és a reményt, hogy mindig van lehetőség új életet élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése